Flåklypa-juleheftet som handlet om Andøya Space

Det hele starter med at en elev har fått plass på Space Camp hos oss og meldingen får han samtidig som han sitter og spiller et rakettspill på datamaskinen sin. Et uhell skjer med datamaskinen hans og norske regjering fanger opp noen støyende signaler som de mistenker å være fiendtlig. Har du sett «Wargames» fra 1983 så husker du kanskje at det ligner litt på handlingen i den filmen.

Denne heldige eleven bor i Flåklypa og kjenner Reodor Felgen godt, som for øvrig kjenner Odd Roger Enoksen godt. Reodor bygger blant annet raketter for Andøya Space og har tipset Odd Roger om denne eleven og at han burde få plass på Space Camp hos oss.

Det ene og det andre skjer og ender med at Solan og eleven må ta Il Tempo Gigante i bruk for å komme seg til Andøya.

Til og med Ferdinand er med…

Vi tok kontakt med Aukrust-stifelsen og Egmont og har fått tillatelse til å gjøre tilgjengelig hele dette ni år gamle juleheftet som Haakon W. Isachsen (tekst) og Svein Samuelsen (tegninger) har laget, her på narom.no som en førjulsgave fra oss til deg! Det betyr at du kan lese hele heftet her på siden. Rull helt ned og trykk på første bildet for å starte lesingen.

Husk også på at handlingen i dette juleheftet foregår før Flåklypa kom ut med en film som heter Månelyst i Flåklypa. Det er en norsk familiefilm og den tredje i en serie animasjonsfilmer fra Flåklypa-miljøet til Kjell Aukrust.

Filmen handler om at Solan, Ludvig og Reodor bygger en rakett som reiser til månen og tilbake, men det oppstår flere problemer underveis. Raketten ble kalt LaPollo Null, som er en referanse til Apollo-programmet. Ludvig blir ufrivillig med på reisen, fordi utedoen hekter seg fast i raketten.

Så det var ikke første gangen Solan var med i en rakett ut i rommet 😉

GOD ADVENT OG GOD JUL!

Trykk på første bildet for å starte lesingen.